İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

İstanbul Rumeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programının önemli bir farkındalığı bulunmaktadır. Günümüzde iyi yetişmiş bir mühendis; problemleri iyi anlayan, problemleri iyi analiz eden, çözüm üreten ve geliştiren, riskleri tespit edebilen ve risk analizi yapabilen ve aynı zamanda kriz yöneten bir bilim insanıdır. Dolayısıyla İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programından yetişen bir mühendis; hem fen hem de sosyal anabilim dalları ile ilişkili disiplinler arası bir çalışma alanında kendisine yer bulabilmektedir. Bu bağlamda; İstanbul Rumeli Üniversitesi bünyesindeki Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin tüm bölümleri (Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Mimarlık ve İç Mimarlık bölümleri ile, gerek Enstitüsündeki diğer Anabilim Dalları ile; hem verilecek dersler hem de akademik düzeyde işbirliğine girme potansiyeli olabilecek, yani disiplinler arası çalışmayı destekleyecek nitelikte bir yüksek lisans programı olması önemli bir farkındalığıdır. Çünkü günümüzde iyi yetişmiş bir mühendis; problemleri iyi anlayan, problemleri iyi analiz eden, çözüm üreten ve geliştiren, riskleri tespit edebilen ve risk analizi yapabilen ve aynı zamanda kriz yöneten bir bilim insanıdır. Dolayısıyla kurumumuz bünyesinde açılması öngörülen İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programından yetişen bir mühendis; hem fen hem de sosyal anabilim dalları ile ilişkili disiplinler arası bir çalışma alanında kendisine yer bulabilecek ve hem kendine hem de çalıştığı kurumlara farkındalık katabilecektir.