İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, öğrencilerine 4 yıllık eğitim sonunda lisans diploması ile Gastronomi Uzmanı unvanı kazandırır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü puan türü SÖZ ve eğitim dili Türkçedir.
Gastronomi Uzmanı unvanı alan lisans mezunları beş yıldızlı otellerde, yiyecek
içecek işletmelerinde, özel restoranlarda çalışabilmekte veya kendi işletmelerini
açabilmektedir. Çeşitli aşçılık okullarında ve mutfak akademilerinde eğitmen
şef olarak çalışabilir, medyada TV programları yapabilir, yemek fotoğrafçısı
veya eleştirmen olabilmektedir. Mezunlar lisansüstü eğitim alarak akademik
kariyer yapabilmektedir.
İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi
ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine 4
yıllık eğitimlerini tamamlayıp mezun olduklarında tercih edilirliklerini
artıracak Rumeli Eğitim Metodu uygulanacaktır.
Rumeli Eğitim Metodu; uygulanan müfredata ek olarak, alanına uzman öğretim elemanları
tarafından hazırlanan, çift anadal ve
yan dal imkanlarını kolaylaştıran, mesleki
hayatta kazanç ve tercih edilebilirlik sağlayan ilave sertifika programları içermektedir.
Kariyer İngilizcesi Eğitimi; öğrencilerimize mezun olduktan sonra ulusal iş
imkânlarının yanı sıra kendi alanlarına ait bilgiyi uluslararası dilde takip
ederek uluslararası alanda çalışabilme
imkânlarını da değerlendirebilme fırsatı sağlayacak Kariyer İngilizcesi
dersleri verilmektedir. İ.R.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi altında yürütülen
Kariyer İngilizcesi dersleri, lisans ve ön lisans öğrencilerine eğitimleri
süresince CEFR’e göre Genel İngilizce seviyeleri B1 olması koşulu ile talep
ettiklerinde sunulan kıymetli bir fırsattır.