Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1)

• Yatay geçiş işlemleri "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yapılır.
  • Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Yurdumuzda ve KKTC’deki (KKTC’deki üniversitelerden sadece güz dönemi için başvuru yapılabilir.) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapabilirler. Yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapamazlar.
  • Bu kapsamda Bahar döneminde Önlisans programları ile birlikte Lisans Bölümleri içinde yatay geçiş başvurusu kabul edilmektedir.

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvuru Formu için TIKLAYINIZ

• Öğrenci Belgesi
  • Transkript
  • ÖSYS sonuç belgesi (öğrencinin kayıt yaptırdığı yıla ait Puan Kartı ve Yerleştirme Belgesi)
  • Disiplin durumunu belirten belge (transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmiş ise ayrıca belge istenmez.)
  • Lise diplomasının fotokopisi
  • Ders planı
  • Ders içerikleri

Başvuru Takvimi için TIKLAYINIZ