Randevu Al

2023 YKS Başvuru Tarihi ve Sınav Konuları belirlendi

Üniversite sınavına girecek öğrencilerin merak ettiği; “YKS 2023 ne zaman yapılacak?” “YKS 2023’de ikinci dönem konularından muaf olunacak mı?” sorularının cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. 8 Mart 2023 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınav tarihleri belirlendi. Başvurular ve sınav tarihi ile ilgili yapılan açıklamalardan sonra en çok merak edilen konulardan biri diğeri ise sınavda ikinci dönem müfredatının sorulara dahil olup olmayacağıydı.

Başvurular 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacak!

9 Mart 2023 tarihinde YÖK tarafından ÖSYM’ye bildirilen kararla sınava girecek öğrencilere resmi açıklamalar yapıldı. Sınava girecek adaylar için başvurular 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ayrıca Yükseköğretim Kurulunca yapılan açıklamada YKS 2023 sınavının tarihleri de belli oldu. YÖK’ün sınav takvimine göre Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran 2023 tarihinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 18 Haziran 2023 sabah oturumunda, Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran 2023 öğleden sonra oturumunda yapılacaktır.

Aday başvuruları, 8 Mart 2023 Çarşamba saat 12:00’dan itibaren başlamış olup 23 Mart 2023 Perşembe gününe kadar devam edecektir. Sınava başvurular ÖSYM Başvuru Merkezleri, ÖSYM web sitesinden (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından gerçekleştirilebilir.

2023 YKS Kılavuzu’nda sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler bulunmaktadır. Sınava başvurmak isteyen adayların aşağıdaki bağlantıdan 2023 YKS Kılavuzu’na erişerek detaylı incelemeleri yapmaları gerekmektedir.

Sınav Konularına 12. Sınıf İkinci Dönem Konuları Dahil Edilmedi

11 ilimizi ve 1 ilçemizi etkisi altına alan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, sadece depremzede öğrencileri değil tüm Türkiye’deki ortaöğretim öğrencilerinin etkilenmesi sebebiyle YÖK aldığı karar doğrultusunda adayların 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde girecekleri sınavlardan 12. Sınıf ikinci dönem müfredat konularının muaf tutulmasına karar vermiştir.

Sınav dönemi ile ilgili güncel haber ve duyurular üniversitemiz web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından yayınlanmaktadır.