Gençlerle El Ele Yürümeye Devam Ediyoruz Deneme Sınavı’nın Birincisi Gerçekleştirildi

İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Balcı Vakfı ile birlikte hayata geçirdiğimiz "GENÇLERLE EL ELE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ" projesi, gençlerin eğitim hayatlarına destek olma ve kariyerlerini şekillendirme yolculuklarında rehberlik etme amacıyla büyük bir heyecanla başladı. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk deneme sınavı, 9 Mart 2024 Cumartesi günü Mehmet Balcı Yerleşkesi'nde tamamlandı.

Deneme sınavı, "Gerçek Mekân Gerçek Sınav" yaklaşımıyla öğrencilere gerçek bir üniversite ortamında sınav deneyimi yaşatma amacı güdüldü. Milli Eğitim Müdürlükleri iş birlikleri ile okullar ve kurs merkezleri ile ortaklaşa düzenlenen bu sınavlarla, Cumhuriyet’imizin 100. Yılda 100.000 aday öğrenciye ulaşma hedefi koyuldu.

Proje, gençlerin eğitim süreçlerinde yanlarında olmayı ve potansiyellerini en üst seviyede değerlendirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Sınavlar aracılığıyla öğrencilere geleceklerini şekillendirme ve kariyer hedeflerine odaklanma fırsatı sunuluyor. Bu sayede, gençlerin eğitim yolculuklarında destekleyici bir rol üstlenilerek, onların yeteneklerini ve kapasitelerini geliştirmeye yönelik bir platform oluşturuluyor.

Balcı Vakfı ve İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak, gençlerin geleceğe daha güvenle adım atmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemlerde de gençlerin eğitim süreçlerine destek olacak yeni deneme sınavları ile birlikte, "GENÇLERLE EL ELE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ" projesiyle gençlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu önemli etkinliğin başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemelerine destek olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Rumeli Üniversitesi Rumeli Üniversitesi